Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Zupa navarry

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przed podaniem posypać posiekaną zieloną pietruszką.

Zupa navarry

Składniki:

Zupa navarry

 

  • 400 ml rosołu drobiowego (może być z kostki)
  • 400 ml przecieru pomidorowego
  • 20 dag (pół paczki) makaronu nitki
  • 3 łyżki utartego żółtego sera
  • 1 łyżka masła
  • 1łyżka mąki
  • 1 łyżka posiekanej natki zielonej pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa navarry
Z masła i mąki przyrządzić "złotą zasmażkę". Dodać rosół i przecier pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Gotować 4 minuty. Dodać ser. Wymieszać. Ugotować makaron. Odcedzić. Dodać do zupy.

Tagi:

makaron sery ser