asiulkap1991

asiulkap1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

zupa neapolitańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo łatwa zupa jarzynowa

zupa neapolitańska

Składniki:

zupa neapolitańska

 

  • 1 paczka mrożonki jarzynowej mix
  • 1,5 litra wody
  • 1łyżka oleju
  • 0,5 szklanki makaronu wermiszelu (ok 120ml)
  • 15 dag sera żółtego
  • 0,5 szklanki śmietany
  • 0,5 pęczka natki pietruszki
  • sól

Sposób przygotowania:

zupa neapolitańska
Zagotować wodę w garnku z olejem i solą. Wrzucić mrożone jarzyny do gotującej się wody. Po 15 min dodać makaron. Gotować aż makaron będzie al dente. Utrzeć ser żółty i wsypać go do garnka, gotować ciągle mieszając. Na koniec poprawić śmietaną i zieleniną. pamiętając że śmietana musi być tłusta i ciągle mieszać aby się nie ścięła, wiec radze zmniejszyć ogień. Można rozrobić ją wcześniej z łyżka mąki lub deczko wody.

Tagi:

makaron sery ser