Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 235]

Zupa ogonowa inaczej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso dostarczą białko niezbędne do regeneracji mięśni, a warzywa – witamin. Wypróbujcie szybki przepis na zdrową i niezwykle pożywną zupę.

Zupa ogonowa inaczej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa ogonowa inaczej

 

  • 1.5 kg mięsa mielonego (mieszane lub wołowe)
  • 2 puszki zupy (ogonowa)
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego (70 g)
  • pieczarki (200 g / poćwiartować)
  • 1 słoik sałatki (pusztasalat)
  • 500 g cebuli (pokroić w kostkę)
  • 1 papryka czerwona (pokroić w kostkę)
  • 1 papryka żółta (pokroić w kostkę)
  • szklanka bulionu (wołowy)
  • przyprawy: sól / pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa ogonowa inaczej
► Mięso podsmażyć, przyprawić solą i pieprzem, następnie dodać cebulę, paprykę i całość jeszcze przez około 2 minuty smażyć.

► Teraz dodać pozostałe składniki - zupę ogonową, koncentrat pomidorowy, pieczarki, sałatkę i wlać bulion. Na koniec w razie potrzeby zupę doprawić solą i pieprzem do smaku. Następnie zupę gotować na małym ogniu przez około 40 minut.
Zupa ogonowa  /  Inaczej
Mięso podsmażyć, dodać resztę składników i gotować na małym ogniu przez około 40 minut.
Zupa ogonowa  /  Inaczej
Główne składniki: mięso mielone, pieczarki, cebula, papryka.