Sposób przygotowania:
Zupka ryżowa z jajkiemETAP 1:
Warzywa obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka. Wsypać ryż. Wlać tyle wody aby zakryć warzywa. Dodać masło, posiekany koperek i natkę pietruszki. Zupę zagotować i gotować aż wszystkie warzywa będą mięciutkie. Następnie do zupy wbić jajko i wymieszać łyżką. Gotować jeszcze kilka minut.
Zupka powinna się zagęścić i nabrać aksamitnej konsystencji.
Zupę można doprawić do smaku.
![Zupka ryżowa z jajkiem Zupka ryżowa z jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupka-ryzowa-z-jajkiem-535612.jpg)
![Zupka ryżowa z jajkiem Zupka ryżowa z jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupka-ryzowa-z-jajkiem-535613.jpg)
![Zupka ryżowa z jajkiem Zupka ryżowa z jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupka-ryzowa-z-jajkiem-535614.jpg)
![Zupka ryżowa z jajkiem Zupka ryżowa z jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupka-ryzowa-z-jajkiem-535615.jpg)