Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa ogonowa z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nigdy nie robiłam, a nawet nie jadłam zupy ogonowej. Pewnego dnia mój kochany mąż kupił mi świński ogon i powiedział że chce z niego zupę.. Mimo swej niechęci zrobiłam - na prawdę była smaczna

Zupa ogonowa z warzywami

Składniki:

Zupa ogonowa z warzywami

wszystkie

Sposób przygotowania:

Zupa ogonowa z warzywami

gotowanie

Zupa ogonowa z warzywami
ogon wcześniej jeszcze dodatkowo opaliłam

Ogon wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele, liście laurowe, sól, pieprz, suszone grzyby - gotujemy na wolnym ogniu do miękkości.

krojenie

Zupa ogonowa z warzywami
kroimy wszystkie potrzebne warzywa do zupy

Ziemniaki oraz selera kroimy w kostkę, cebulę w piórka, a marchewkę z pietruszką w talarki.

gotowanie

Zupa ogonowa z warzywami
z ogona zdjęłam skórę i obrałam mięso do zupy

Ugotowany ogon pozbawiłam skóry, obrałam mięso i tłuszczyk które drobno posiekałam. Razem z warzywami dodałam do wywaru - gotowałam do miękkości warzyw. Na koniec dodałam koncentrat pomidorowy. Gotowe.

Tagi:

zupy warzywa