iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zimowa zupa mięsna z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Fantastyczna zupka na zimne zimowe dni. Syta , gęsta , lekko pikantna . Z dodatkiem warzyw takich jak marchewka, seler , pieczarki i zielona fasolka.

Zimowa zupa mięsna z fasolką

Składniki:

Zimowa zupa mięsna z fasolką

 

  • 2 piersi z kurczaka

 

  • 1/2 kg mięsa z szynki

 

 

  • 2 marchewki

 

  • 1 szklanka zielonej fasolki`

 

  • 1/2 selera korzeń

 

  • przecier pomidorowy 1 szklanka

 

 

 

 

 

 

 

 

  • sos sojowy

 

  • cebula

Sposób przygotowania:

Zimowa zupa mięsna z fasolką
Mięso myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło z dodatkiem oleju . Podsmażamy posiekany czosnek , dodajemy mięso i smażymy na złoto.Dodajemy cebule posiekaną w kostkę - mieszamy . Następnie dodajemy starte na tarce marchewki i seler. Smażymy. Dodajemy papryki słodka i ostrą; Mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy . Chwilę smażymy. Zalewamy przegotowaną wodą . Gotujemy. Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy sól morską do smaku. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i zieloną fasolkę . Gotujemy aż fasolka zmięknie. Doprawiamy sosem sojowym i paprykami . Wlewamy śmietanę zagotowujemy. doprawiamy pieprzem do smaku.