Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa ogórkowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 7

Rosół ugotować poprzedniego dnia. Do przecedzonego wywaru z włoszczyzny lub

Zupa ogórkowa

Składniki:

Zupa ogórkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa
Rosół ugotować poprzedniego dnia. Do przecedzonego wywaru z włoszczyzny lub rosołu dodać starte na grubej tarce i uduszone w ciągu 15 minut ogórki. Gotować 5 minut, zaprawić mąką roztartą z odrobiną zimnej wody lub mleka albo masła. Po zagotowaniu i odstawieniu z ognia wlać śmietanę, dodać oddzielnie ugotowane ziemniaki pokrajane w kostkę i zieleninę. Ziemniaki można ugotować w zupie przed dodaniem ogórków.