SIS

SIS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Zupa ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupka ogórkowa z ogórkami kiszonymi własnej roboty mniammm...

Zupa ogórkowa

Składniki:

Zupa ogórkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa
Do garnka wrzucamy skrzydełka, marchewke, pietruszkę, zalewamy wodą i wstawiamy do zagotowania się ok. 30 min doprawiamy Vegetą, pieprz ziarnisty oraz dodajemy liść laurowy gotujemy do momentu aż mięsko będzie miękkie. Ogórki tarkujemy i wrzucamy na wywaru, nadal gotujemy na małym ogniu. Dosypujemy saszetkę ryżu ok. 200g i gotujemy na bardzi małym ogniu. Ok. 200ml jogurtu mieszmy z ok. 3 łyżkami mąki, delikatnie mieszając wlewamy jogurt z mąką.Gotujemy jeszcze ok. 15 minut na bardzo małym ogniu.Smacznego

Tagi:

ryż ogórki