skazana66

skazana66

Kucharz
[Przepisów: 11]

zupa ogórkowa z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo pożywna i syta zupa, łatwa w przygotowaniu

zupa ogórkowa z mięsem

Składniki:

zupa ogórkowa z mięsem

 

Sposób przygotowania:

zupa ogórkowa z mięsem
Udka płuczemy, wsadzamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy i dodajemy kostki rosołowe. Gdy udko jest już miekkie wyjmujemy na talerz, a do bulionu wsypujemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Następnie wsypujemy ryż i gotujemy do miękkości. Ogórki ścieramy na tarce na grubych oczkach, po czym podsmażamy na margarynie. Udka z kurczaka obieramy i mięso kroimy na mniejsze kawałki. Wsypujemy do zupy razem z podsmażonymi ogórkami. Całość zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku. Jeśli ktoś lubi zupę kwaśniejszą, można wlać trochę wody z ogórków.