Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa owocowa

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Połowę jagód lub przecieru włożyć do miksera, wlać 2 szkl

Zupa owocowa

Składniki:

Zupa owocowa

 

  • 2 szkl jagód lub przecieru truskawkowego
  • 4 szkl wody lub mleka
  • cukier lub miód do smaku
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Zupa owocowa
Połowę jagód lub przecieru włożyć do miksera, wlać 2 szkl wody lub mleka, dać cukier do smaku, zmiksować. Przelać do wazy, zmiksowac pozostałe owoce i wodę lub mleko - wlać do wazy. Śmietanę z solą rozprowadzić połową szklanki zupy, wlac do wazy, dokładnie wymieszać, wstawić do lodówki na ok 2 godziny. Zupę podawać schłodzoną.