pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa paprykowa na skrzydełkach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

zupka na bazie soku pomidorowego

Zupa paprykowa na skrzydełkach

Składniki:

Zupa paprykowa na skrzydełkach

 

  • 70 dag skrzydełka,
  • 2 ząbek czosnku,
  • 3 łyżki słodka papryka,
  • po 1 Papryka Kolorowa (zielona, żółta,czerwona),
  • 1 cebula średnia,
  • 1 marchewka,
  • 2 papryka chilli świeża,
  • 1 pietruszka,
  • 150 ml sok pomidorowy,
  • oregano,
  • bazylia otarta,
  • 2 kostka rosołowa Kucharek,
  • 1 łyżka oliwa extra vergin

 

Sposób przygotowania:

Zupa paprykowa na skrzydełkach
Czosnek i cebulę drobno siekamy i mieszamy ze słodką papryką. Papryki kolorowe i chili kroimy w kostkę. Na rozgrzaną oliwę w garnku wkładamy skrzydełka i wrzucamy czosnek i cebulę wymieszaną z papryką. Przesmażamy i wrzucamy kostki papryki oraz marchew i pietruszkę również pokrojoną w kostkę. Dusimy ok 6 min i zalewamy bulionem z kostek rosołowych Kucharek. Wsypujemy oregano i gotujemy ok 30-40 min. Pod koniec wlewamy sok pomidorowy i szczyptę oregano. Gotować 5 min i gotowe. Smacznego.

Tagi:

papryka