Sposób przygotowania:
Zupa paprykowa z soczewicą
Mięso pokroić w większą kostkę, a cebulę w kosteczkę i wszystko razem wrzucić do garnka.
Dodać czosnek w całości tylko bez skórki oraz mielone papryki, zalać 1,5 litra bulionu warzywnego i gotować około 20 minut od momentu zagotowania. Soczewicę dosypać po około 15 minutach gotowania.
Papryki pokroić w niewielka kostkę, pomidory obrać ze skórki i też pokroić w kosteczkę, kiedy mięso jest miękkie do garnka dorzucić paprykę po około 5 minutach dodać pomidory i pozwolić im się rozgotować.
Gotowa zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru, przed podaniem posypać zieloną pietruszką.
Dodać czosnek w całości tylko bez skórki oraz mielone papryki, zalać 1,5 litra bulionu warzywnego i gotować około 20 minut od momentu zagotowania. Soczewicę dosypać po około 15 minutach gotowania.
Papryki pokroić w niewielka kostkę, pomidory obrać ze skórki i też pokroić w kosteczkę, kiedy mięso jest miękkie do garnka dorzucić paprykę po około 5 minutach dodać pomidory i pozwolić im się rozgotować.
Gotowa zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru, przed podaniem posypać zieloną pietruszką.