paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Zupa Pho

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Aromatyczna, smaczna zupa w orientalnym stylu.

Zupa Pho Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa Pho

 

  • 2 kapusty pak choi
  • 300 g schabu
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 dymki
  • 1 łyżka posiekanego imbiru
  • 1 l bulionu drobiowo- warzywnego
  • 2 łyżki posiekanej papryczki chilli
  • 100 g makaronu ryżowego

Sposób przygotowania:

Zupa Pho
Oczyszczony schab kroimy w cienkie paski. Przygotowujemy marynatę mieszając sok z limonki z sosem sojowym, rybnym i słodką papryką. Marynujemy schab 15 minut. Makaron ryżowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy odrobinkę oleju, dodajemy posiekany czosnek, dymkę oraz imbir, smażymy 1 minutę po czym dodajemy zamarynowany schab i smażymy jeszcze 2 minuty. Całość przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy kapustę pak choi posiekaną. Całość gotujemy 2 minuty. Na talerzu układamy makaron i zalewamy zupą. Posypujemy drobno posiekaną papryczką i chilli.
Zupa Pho
Schab marynujemy nie dłużej niż 15 minut
Zupa Pho
Dymka drobno posiekan i czosnek nadzadzą aromatu
Zupa Pho
Schab szybko dojdzie, tylko patelnia musi byc dobrze rozgrzana
Zupa Pho
na koniec cudowna kapusta pak choi do zupki