gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1294]

Zupa pieczarkowa Gosi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowaną zupę pieczarkową podaję na obiad jako pierwsze danie. Polecam - jest smaczna, a do tego łatwa w przygotowaniu.

Zupa pieczarkowa Gosi

Składniki:

Zupa pieczarkowa Gosi

 

  • 1,5 litra bulionu
  • 600 gram pieczarek
  • 1 duża marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 180 ml śmietanki 18%
  • 2 jajka
  • czubata łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa Gosi

ETAP 1:

Zupa pieczarkowa Gosi
Obrane pieczarki przekładamy do miski. Cebulę również obieramy.

Pieczarki i cebulę obieramy.

ETAP 2:

Zupa pieczarkowa Gosi
Obrane pieczarki i cebulę kroimy w kostkę.

Następnie kroimy je w drobną kostkę.

ETAP 3:

Zupa pieczarkowa Gosi
Obraną marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce.

Marchewkę i pietruszkę obieramy, po czym trzemy a tarce o dużych oczkach.

ETAP 4:

Zupa pieczarkowa Gosi
Do gotującego się bulionu wrzucamy warzywa.

Warzywa i grzyby wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy ok. 30 minut.

ETAP 5:

Zupa pieczarkowa Gosi
Mieszamy jajka z mąką i śmietanką.

W wysokim naczyniu mieszamy śmietankę z jajkami i mąką (ja użyłam blendera)

ETAP 6:

Zupa pieczarkowa Gosi
Do zupy wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką i jajkami.

Wlewamy do gotującej się zupy. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.