PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zupa pieczarkowa po parysku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka i aromatyczna zupa pieczarkowa w formie kremu inspirowana Francją. Podajemy z grzankami i startym żółtym serem.

Zupa pieczarkowa po parysku

Składniki:

Zupa pieczarkowa po parysku

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa po parysku
Pieczarki obieramy ze skórki, płuczemy i kroimy w plasterki. W bulionie wołowym gotujemy mrożone warzywa. Pieczarki podsmażamy na maśle i dodajemy do zupy, a następnie blend ujemy na gładki krem. Śmietanę ubijamy na sztywno, żeby zupa zyskała lekkości i dodajemy do zupy. Gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Następnie zupę zdejmujemy z ognia, dodajemy wino i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Gotową zupę podajemy z grzankami i odrobiną startego żółtego sera.

Tagi:

zupa