MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa pieczarkowa wg MARIA66

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna, pachnąca zupa pieczarkowa z makaronem.

Zupa pieczarkowa wg MARIA66 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa pieczarkowa wg MARIA66

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa wg MARIA66
Marchew i pietruszkę obieramy, opłukujemy i kroimy w plasterki.Cebulę obieramy i kroimy w wiórka.Grzyby dokładnie płuczemy i kroimy w talarki. Do garnka wlewamy 1,,5 l wody , wsypujemy marchew, pietruszkę,cebulę, dodajemy sól i pieprz,mieszamy .Następnie wsypujemy pieczarki i dodajemy bulion. Wszystko gotujemy przez 10 minut , następnie wlewamy śmietanę i wsypujemy natkę pietruszki. W drugim garnku gotujemy ulubiony makaron z dodatkiem soli, odcedzamy i wykładamy na talerz. Makaron zalewamy gorącą zupą pieczarkową.
Zupa pieczarkowa wg MARIA66
Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy pokrojone warzywa.
Zupa pieczarkowa wg MARIA66
Następnie dodajemy przyprawy i pieczarki pokrojone w talarki.
Zupa pieczarkowa wg MARIA66
Na końcu do zupy dodajemy śmietanę i natkę świeżej pietruszki.

Tagi:

makaron grzyby