marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa pieczarkowa na orientalnie.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Dać do garnka sztukę mięsa rosołowego,włoszczyznę obgotować,dodać resztę składników.Gotować z godzinę,zawiesić mąką,doprawić,zalać makaron.

Zupa pieczarkowa na orientalnie.

Składniki:

Zupa pieczarkowa na orientalnie.

 

  • 1 l.wywaru jarzynowo-mięsnego,
  • 1 kg.pieczarek lub pół kilo,
  • pędy bambusa,
  • 30 g.kiełków sojowych,
  • 2 świeże papryki,
  • 1 strąk czuszki ostrej,
  • 1 cebula dymka,
  • pieprz,
  • sól,
  • makaron sojowy lub ryżowy-jedna paczka,
  • śmietanka łowicka,
  • zawiesina z wody i mąki,
  • masło do smażenia.

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa na orientalnie.
Dać do garnka wkładkę mięsno-jarzynową,obgotować,pieczarki oczyścić i obsmażyć na maśle,dodając umyte i pokrojone w paski
i talarki papryki z dymką,pędy bambusa i kiełki.Dodać przesmażone składniki do wywaru odcedzonego,a także strąk ost-
-rej papryczki na surowo.Przykryć pokrywką i gotować z 50 min.
zrobić zawiesinę z wody i mąki,zatrzepać,wlać do garnka z zupą,
dodać śmietany lub mleka przegotowanego,czuszkę wyjąć i pokroić na talarki cienkie,doprawić solą i pieprzem szczyptami.Ma-
-karon wypakować,pociąć go,zalać wrzątkiem i zimną wodą,osączyć.Nałożyć na talerze głębokie i wlewać zupę.

Tagi:

makaron