Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

zupa pieczarkowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wspaniały smak!

zupa pieczarkowa z makaronem

Składniki:

zupa pieczarkowa z makaronem

 

  • 40dag.pieczarek,
  • 2duże marchewki,
  • 3podłużne serki topione,
  • 1cebula,
  • makaron nitki,
  • natka pietruszki,
  • vegeta,
  • majeranek,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

zupa pieczarkowa z makaronem
Pieczarki i marchewki,obieramy,myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Cebulę kroimy w kostkę.Do litra wody wrzucamy serki topione i gotujemy az się rozpuszczą.Na patelni podsmażamy pieczarki marchewke,cebulę oraz trochę posiekanej natki pietruszki.Gdy wszystko się lekko poddusi,wrzucamy do wody z serkami i zagotowujemy.Pod koniec gotowania doprawiamy solą,pieprzem i vegetą,na koniec dodajemy szczyptę majeranku.Ugotowany makaron nitki nakładamy na talerze i zalewamy gorącą zupą.

Tagi:

makaron