Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z makaronem
Pieczarki oczyścić i pokroić drobno, cebulę obrać i pokroić drobno. Do miski urządzenia wlać olej rzepakowy, wsypać cebule, zamknąć i ustawić na pieczenie 160C, 50 minut, podsmażać cebulę 5 minut.
Otworzyć urządzenie (nie trzeba wyłączać, przy otwartym dalej się gotuje, piecze), wsypać 2 kostki rosołowe, paprykę ostrą pokruszoną (mam ususzone małe chili z doniczek) lub w proszku, wymieszać, podsmażać dalej 5 minut. Wsypać pieczarki, wymieszać i zamknąć urządzenie, podsmażać 10 minut.
Teraz otworzyć, wlać wodę i zagotować, wsypać smaku sól, pieprz mielony, makaron (jaki się lubi) i wymieszać, zamknąć i gotować 12 minut, na koniec wlać mleko i tylko zagotować, wyłączyć urządzenie szybciej, niż ustawiony czas.
Otworzyć urządzenie (nie trzeba wyłączać, przy otwartym dalej się gotuje, piecze), wsypać 2 kostki rosołowe, paprykę ostrą pokruszoną (mam ususzone małe chili z doniczek) lub w proszku, wymieszać, podsmażać dalej 5 minut. Wsypać pieczarki, wymieszać i zamknąć urządzenie, podsmażać 10 minut.
Teraz otworzyć, wlać wodę i zagotować, wsypać smaku sól, pieprz mielony, makaron (jaki się lubi) i wymieszać, zamknąć i gotować 12 minut, na koniec wlać mleko i tylko zagotować, wyłączyć urządzenie szybciej, niż ustawiony czas.