ulcia21

ulcia21

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Zupa-podana w lisciu kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Goscie beda zaskoczeni tak podana zupa.

Zupa-podana w lisciu kapusty

Składniki:

Zupa-podana w lisciu kapusty

 

  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • por,seler
  • 2 grube plastry szynki wedzonej
  • 1/2 szklanki mrozonego groszku
  • 20 dkd zoltego sera
  • 3/4 szklanki posiekanych orzechow wloskich
  • 1/2 szklanki smietanu18%
  • peczek szczypiorku
  • 4 szklanki bulionu
  • mala glowka kapusty wloskiej

Sposób przygotowania:

Zupa-podana w lisciu kapusty
Wloszczyzne obrac,umyc i pokroic w kostke,podobnie ser i szynke.Do bulionu dodac wloszczyzne,szynke ,groszek i orzechy.Ugotowac do miekkosci .Zupe zaprawic smietana i juz nie gotowac.Posiekac szczypiorek.Do zupy dodac ser i szczypiorek.Kapuste podzielic na liscie, oplukac i polac wrzatkiem.Talerze wylozyc liscmi kapusty i nalac zupe.