Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa
Pomidory dokładnie myjemy, nacinamy na krzyż i wkładamy na 1-2 minuty do gorącej wody. Z gorącej wody pomidory przekładamy do wody lodowatej, po czym obieramy ze skóry.
Tak przygotowane pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek obieramy ze skórki i bardzo drobno siekamy.
Do garnka wlewamy niewielką ilość oleju i dajemy czosnek. Całość stawiamy na ogniu i przesmażamy. Gdy czosnek zacznie pachnąć dodajemy pokrojone pomidory i chwilę przesmażamy.
Gdy pomidory puszczą sok dodajemy rosół i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu, po czym za pomocą blendera miksujemy zawartość garnka na gładką konsystencję.
Do gotującej się zupy dodajemy makaron oraz do smaku pieprz i sól. Gotujemy jeszcze 5 minut, po czym wyłączamy gaz, przykrywamy pokrywką i odstawiamy zupę na 5-7 minut. W tym czasie makaron spokojnie dojdzie.
Podajemy.
Tak przygotowane pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek obieramy ze skórki i bardzo drobno siekamy.
Do garnka wlewamy niewielką ilość oleju i dajemy czosnek. Całość stawiamy na ogniu i przesmażamy. Gdy czosnek zacznie pachnąć dodajemy pokrojone pomidory i chwilę przesmażamy.
Gdy pomidory puszczą sok dodajemy rosół i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu, po czym za pomocą blendera miksujemy zawartość garnka na gładką konsystencję.
Do gotującej się zupy dodajemy makaron oraz do smaku pieprz i sól. Gotujemy jeszcze 5 minut, po czym wyłączamy gaz, przykrywamy pokrywką i odstawiamy zupę na 5-7 minut. W tym czasie makaron spokojnie dojdzie.
Podajemy.