IwaG2

IwaG2

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Zupa pomidorowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pomodorówka

Zupa pomidorowa

Składniki:

Zupa pomidorowa

 

  • marchewka średniej wielkości
  • pietruszka
  • 2 kurze skrzydełka
  • kostka rosołowa
  • po 2 ziarenka ziela angielskiego , piprzu czarnego
  • 2 listki laurowe
  • koncentrat pomidorowy
  • wegeta
  • torebka ryżu
  • śmietana

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa
opłukać skrzydełka i włożeć do garnka z wodą, warzywa obrać i pokroić w paski gdy mięso zacznie się gotować zebrać łyżką cedzakową szum następnie wsypać ryż doprawić do smaku wegetą wrzucić ziele pieprz listek następnie dodać koncentrat pomidorowy i na komiec gdy już będzie mięki ryż zabielamy zupę. Ja często jak mam ochotę to na koniec dodaje bazylię i oregano

Tagi:

ryż pomidory