Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszniutka zupka pomidorowa

Zupa pomidorowa

Składniki:

Zupa pomidorowa

 

  • 1,5 litra rosólu (najlepiej z poprzedniego dnia)
  • przecier pomidorowy ze słoiczka lub domowy
  • 250 ml śmietany 30% (moze byc lekko kwasna)
  • 2 łyzki mąki

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa
do wywaru miesno warzywnego dodajemy pół słoiczka przecieru pomidorowego lub domowego (przepis podawany wczesniej). Smietane mieszamy z mąka i powoli łaczymy z resztą zupy. Zagotowywujemy, dodajemy świerzą natke pietruszki oraz lisć selera. Podajemy z makaronem lub ryżem