Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Zupa pomidorowa z cieciorką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Jedna z moich ulubionych zup, które nigdy się nie nudzą. Tym razem wzbogaciłam jej smak o dodatek cieciorki. Kiedy jest taka zupa drugiego dania może nie być :)

Zupa pomidorowa z cieciorką

Składniki:

Zupa pomidorowa z cieciorką

 

  • 3 l bulionu drobiowego
  • 2 marchewki
  • 2 ziemniaki
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1/2 pietruszki
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego
  • 1 szklanka ugotowanej cieciorki
  • sól
  • pieprz czarny
  • natka pietruszki
  • śmietanka

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z cieciorką
Marchewkę, ziemniaki i pietruszkę pokroić w kostkę. Obsmażyć na patelni z minimalnej ilością tłuszczu. Przełożyć do garnka i wlać bulion lub rosół. Dodać pokrojony seler naciowy. Kiedy warzywa będą miękkie wlać przecier pomidorowy i wsypać cieciorkę. Przyprawić i chwilę pogotować. Na końcu można zupę podbić śmietanką. Dorzucić posiekaną świeżą natkę pietruszki. Smacznego!