Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z fasolą i mięsem drobiowym
🔘 Fasolę wsypać do miski, zalać wodą tak, aby lekko była przykryta i moczyć przez całą noc. Następnego dnia fasolę przepłukać, odcedzić, przełożyć do garnka i zalać wodą tak, aby była lekko przykryta. Teraz dodać sól, liście laurowe, ziele angielskie i zacząć gotować. 🔘 W międzyczasie mięso z kurczaka pokroić w kostkę i doprawić solą i pieprzem. Następnie podsmażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu i dodać do gotującej się fasoli. Teraz na patelni na rozgrzanym tłuszczu po smażeniu mięsa, zeszklić cebulę i czosnek i dodać do gotującej się zupy, całość gotować, aż do miękkości fasoli. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i doprawić majerankiem, papryką, solą i pieprzem do smaku. Teraz tylko jesczcze zagęścić zupę, po prostu wyjąć małą część fasoli, zmiksować ją lub rozgnieść widelcem i domieszać do zupy.


