gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Zupa pomidorowa z kaszą pęczak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjna zupa pomidorowa z kaszą pęczak. Sycąca, prosta w wykonaniu. Polecam wypróbowanie przepisu.

Zupa pomidorowa z kaszą pęczak

Składniki:

Zupa pomidorowa z kaszą pęczak

 

  • 2 skrzydełka,
  • 2 marchewki,
  • 1 pietruszka,
  • kawałek selera,
  • kawałek pora,
  • 1 cebula,
  • 500 ml przecieru pomidorowego,
  • 3/4 szklanki kaszy pęczak,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka tymianku,
  • szczypta kurkumy i imbiru,
  • natka pietruszki.

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z kaszą pęczak
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na łyżce oleju. Do granka z wodą wrzucamy skrzydełka i warzywa. Gotujemy na wolnym ogniu 30 minut. Wsypujemy kaszę pęczak.

Gotujemy do miękkości kaszy pęczak. Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy i zioła. Chwilkę gotujemy. Zabielamy śmietaną.

Smacznego