mamamamuta4

mamamamuta4

Szef Kuchni
[Przepisów: 126]

Zupa pomidorowa z utartymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa pomidorowa bez mięsa

Zupa pomidorowa z  utartymi warzywami

Składniki:

Zupa pomidorowa z utartymi warzywami

 

  • 1/2 opakowania mrożonki warzywnej na zupę
  • 10 dag makaronu grube rurki
  • 2 kostki bulionu warzywnego
  • natka pietruszki
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki
  • 10 dag przecieru pomidorowego
  • sól
  • cukier
  • pieprz mielony
  • 2 łyżki mąki
  • maggi
  • 1,5 litra wody

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z utartymi warzywami
Warzywa zalać wodą . Dodać kostki warzywne . gotować 20 minut. Wrzucić makaron i gotować mieszając następne 20 minut ( tyle ile trzeba gotować makaron ) . Dodać przecier . Wymieszać. Mąkę zmieszać z zimną wodą i wlać do zupy. Zagotować . Wlać śmietankę . Doprawić do smaku solą , cukrem , pieprzem , maggi. Posypać natką . Zupa jest gęsta i mimo tego , że nie ma w niej mięsa - syta