WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Zupa pomidorowo - marchewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Zupa - krem z marchewek i pomidorów. Pikantna, rozgrzewająca i bardzo smaczna. Najlepsza ze świeżych, letnich pomidorów.

Zupa pomidorowo - marchewkowa

Składniki:

Zupa pomidorowo - marchewkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowo - marchewkowa
Marchewki i pietruszkę obieramy i dość drobno kroimy. Przekładamy do garnka, dodajemy olej, pokrojoną w plasterki cebulkę i dusimy kilka minut.

Następnie dolewamy wody, by tylko delikatnie przykryła warzywa i gotujemy pod przykryciem.

Pomidory obieramy ze skórek i dodajemy do garnka. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, mielonym chili i słodką papryką.

Gotujemy, aż marchew będzie miękka i dokładnie blendujemy. Podajemy na gorąco, lub jako chłodnik.  

Tagi:

zupa