Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowo - marchewkowa
Marchewki i pietruszkę obieramy i dość drobno kroimy. Przekładamy do garnka, dodajemy olej, pokrojoną w plasterki cebulkę i dusimy kilka minut.
Następnie dolewamy wody, by tylko delikatnie przykryła warzywa i gotujemy pod przykryciem.
Pomidory obieramy ze skórek i dodajemy do garnka. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, mielonym chili i słodką papryką.
Gotujemy, aż marchew będzie miękka i dokładnie blendujemy. Podajemy na gorąco, lub jako chłodnik.
Następnie dolewamy wody, by tylko delikatnie przykryła warzywa i gotujemy pod przykryciem.
Pomidory obieramy ze skórek i dodajemy do garnka. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, mielonym chili i słodką papryką.
Gotujemy, aż marchew będzie miękka i dokładnie blendujemy. Podajemy na gorąco, lub jako chłodnik.