Sposób przygotowania:
Krem pomidorowo-marchewkowy z mozzarellą
Przygotować bulion warzywny- najlepiej samemu, ale można użyć kostki . Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić na kawałki. Marchewkę obrać ze skórki, opłukać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, przełożyć pomidory i marchewkę i podsmażyć ok 5 minut. Przełożyć do gorącego bulionu i gotować na lekkim ogniu 15-20 minut. Bagietkę pokroić w kromki, podpiec w piekarniku. Posmarować masłem. Mozzarellę pokroić w plastry, układać na bagietce. Z wierzchu posypać suszonymi ziołami. Pozostały ser, pokroić w kostkę. Zupę zblendować blenderem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przelewać do miseczek, dekorować mozzarellą. Podawać z kromkami bagietki.
Smacznego:)
Smacznego:)