pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa pomidorowo-paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

klasyczna pomidorowa wzbogacona papryką

Zupa pomidorowo-paprykowa

Składniki:

Zupa pomidorowo-paprykowa

 

  • 1 opakowanie Pomidory krojone z puszki,
  • 200 ml sok pomidorowy,
  • 2 ząbek czosnku,
  • 1 papryka czerwona świeża,
  • 1 litr bulion warzywny (może być z kostki),
  • bazylia (świeża),
  • 1/2 łyżeczki papryka ostra,

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowo-paprykowa
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pomidory krojone. Dodajemy drobno posiekany czosnek oraz pokrojoną w paprykę kostkę i dusimy ok 8 min. Do gotującego się bulionu warzywnego wlewamy sok pomidorowy, przyprawiamy papryką ostra i wrzucamy przesmażone krojone pomidorki z czosnkiem. Doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy drobno posiekaną bazylię. Gotujemy 3 min.

Tagi:

papryka