gruchalke

gruchalke

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Zupa porowa 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krem z pora z klopsikami z mięsa mielonego. Pomysł na smaczną zupę

Zupa porowa 5

Składniki:

Zupa porowa 5

 

  • dwie marchewki,
  • pietruszka,
  • 1/4 selera,
  • dwie kostki bulionowe drobiowe,
  • 3 pory(białe części)
  • liśc laurowy,
  • ziele angielskie,
  • sól, pieprz,
  • dwa serki kremowe topione,
  • groszek ptysiowy,
  • listki pietruszki zielonej
  • mięso mielone na klopsiki

Sposób przygotowania:

Zupa porowa 5
Do garnka z wodą wrzucamy, pietruszkę, seler, marchewkę i gotujemy do miękkości. Dodajemy kostki bulionowe plus por pokrojony na mniejsze części, ziele angielskie i liśc laurowy. Kiedy warzywa są miękki, blenderem miksujemy całość. Z mielonego mięsa przygotowujemy malutkie klopsiki, wrzucamy do gorącego wywaru na 3 minuty i dodajemy 2 serki topione. Po rozpuszczeniu serków, doprawiamy zupę solą i pieprzem. Na wierzch kładziemy zieloną pietruszkę. Można dodać odrobinę groszku ptysiowego

Tagi:

mięso pory