Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zupa porowa z ryżem wg Katarzyny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczna zupka z pora z dodatkiem ryżu.

Zupa porowa z ryżem wg Katarzyny Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa porowa z ryżem wg Katarzyny

 

  • kość wieprzowa
  • 1 mały por
  • kawałek marchewki
  • kawałek korzenia pietruszki
  • 1 cebula
  • 1 płaska łyżka kucharka lub vegety
  • 4-5 łyżek ryżu
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa porowa z ryżem wg Katarzyny
Kość płuczemy i wkładamy do garnka. Wlewamy wodę (2-2,5 litra) i gotujemy około 15 minut. Następnie wsypujemy przyprawę do zup oraz wrzucamy kawałki marchewki i pietruszki. Gotujemy kolejny kwadrans. Do wywaru wrzucamy pokrojonego pora oraz cebulę, gotujemy 15 minut. Następnie do zupy wsypujemy ryż i gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Wyjmujemy z zupy marchew oraz pietruszkę, kroimy w kostkę i kładziemy na talerzu. Wlewamy gotową zupę. Można posypać natką pietruszki.
Zupa porowa z ryżem wg Katarzyny
Kość płuczemy i wkładamy do garnka. Wlewamy wodę (2-2,5 litra) i gotujemy około 15 minut. Następnie wsypujemy przyprawę do zup oraz wrzucamy kawałki marchewki i pietruszki. Gotujemy kolejny kwadrans. Do wywaru wrzucamy pokrojonego pora oraz cebulę, gotujemy 15 minut.
Zupa porowa z ryżem wg Katarzyny
Następnie do zupy wsypujemy ryż i gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Wyjmujemy z zupy marchew oraz pietruszkę, kroimy w kostkę i kładziemy na talerzu. Wlewamy gotową zupę. Można posypać natką pietruszki.

Tagi:

ryż pory