Sposób przygotowania:
Zupa porowo-serowa z pulpecikami
W garnku rozpuszczamy masło i dusimy w nim przez 15 minut drobno pokrojony por. Kiedy por zmięknie zalewamy go rosołem, dodajemy serki topione i gotujemy 15 minut (nie doprowadzając do wrzenia ).
W międzyczasie do miski wkładamy mięso, dodajemy do niego bułkę tartą, jajko, posiekany drobno por i wlewamy mleko – wszystko starannie wyrabiamy. Mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wyrabiamy kolejny raz.
Lekko wilgotną dłonią nabieramy porcję mięsa i formujemy pulpeciki. Pulpeciki wkładamy delikatnie do zupy i gotujemy na wolnym ogniu 20 minut. Po tym czasie zupę doprawiamy do smaku sola i pieprzem i serwujemy.
W międzyczasie do miski wkładamy mięso, dodajemy do niego bułkę tartą, jajko, posiekany drobno por i wlewamy mleko – wszystko starannie wyrabiamy. Mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wyrabiamy kolejny raz.
Lekko wilgotną dłonią nabieramy porcję mięsa i formujemy pulpeciki. Pulpeciki wkładamy delikatnie do zupy i gotujemy na wolnym ogniu 20 minut. Po tym czasie zupę doprawiamy do smaku sola i pieprzem i serwujemy.
zosiani
misia5
Marika-
Magdalena88
Igraszki Losu
Igraszki Losu
Igraszki Losu
Magdalena88 napisał(a):
Igraszki Losu