Sposób przygotowania:
Zupa porowo-koperkowa
1. Mięso oczyszczamy, płuczemy i osuszamy, następnie wkładamy je do garnka i zalewamy zimną wodą. Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w słupki, następnie wrzucamy je do mięsa i razem gotujemy do miękkości. Gdy marchewki i mięso będą miękkie wywar przecedzamy, a marchewki wrzucamy z powrotem do bulionu.
2. Por oczyszczamy i płuczemy, następnie osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Pokrojony por wrzucamy do wywaru i gotujemy do miękkości.
3. Śmietanę mieszamy z mąką pszenną, wlewamy kilka łyżek gorącego wywaru, mieszamy i wlewamy do zupy. Zupę ze śmietaną chwilę zagotowujemy. Dodajemy koperek według uznania i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy .
2. Por oczyszczamy i płuczemy, następnie osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Pokrojony por wrzucamy do wywaru i gotujemy do miękkości.
3. Śmietanę mieszamy z mąką pszenną, wlewamy kilka łyżek gorącego wywaru, mieszamy i wlewamy do zupy. Zupę ze śmietaną chwilę zagotowujemy. Dodajemy koperek według uznania i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy .
Magdalena88
Babeczka35
Zupa jest bardzo smaczna,więc polecam wypróbować:)
Marika-
Babeczka35
Dziękuję i polecam.Mam nadzieję,że posmakuje;)