alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Kremowa zupa porowo-jabłkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kremowa zupa porowo-jabłkowa

Kremowa zupa porowo-jabłkowa

Składniki:

Kremowa zupa porowo-jabłkowa

 

Sposób przygotowania:

Kremowa zupa porowo-jabłkowa
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Obrać marchewkę i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojonego na plasterki pora, dusić 5 minut. Wsypać marchewkę, ziemniaki i jabłka. Zalać wodą, przyprawić, przykryć, dusić pół godziny. Po czym zmiksować. Wlać sok jabłkowy. Podgrzewać 10 minut.