Sposób przygotowania:
Zupa przecierana warzywna.
Do garnka z wodą dać oczyszczone i opłukane jarzyny,dodać za-
-pachowe przyprawy i rosołki.Gotować z ok.godzinę,a potem przy-
-gotować mniejszy garnek,sitko,a w tamtym garnku zmiksować
jarzyny w zupie blenderem,trzymając mieszadło w garnku i kołując
delikatnie,by nie pryskać zawartością.Następnie przelewać zmiks-
-owaną zupę prze sitko do mniejszego garnka,przecierając pałką
aż osad z jarzyn zostanie na sitku,a zupę-krem,doprawić maggi i pieprzem i śmietaną.Podawać z makaronem ugotowanym"al-dente".
-pachowe przyprawy i rosołki.Gotować z ok.godzinę,a potem przy-
-gotować mniejszy garnek,sitko,a w tamtym garnku zmiksować
jarzyny w zupie blenderem,trzymając mieszadło w garnku i kołując
delikatnie,by nie pryskać zawartością.Następnie przelewać zmiks-
-owaną zupę prze sitko do mniejszego garnka,przecierając pałką
aż osad z jarzyn zostanie na sitku,a zupę-krem,doprawić maggi i pieprzem i śmietaną.Podawać z makaronem ugotowanym"al-dente".