domagi

domagi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Zupa rabarbarowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna zupa owocowa podana z makaronem i kleksami śmietany, kojarząca się z beztroskim dzieciństwem.

Zupa rabarbarowa

Składniki:

Zupa rabarbarowa

 

 

 

  • 2 szklanki wody;

 

  • 2 łyżki cukru;

 

  • 16 g cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Zupa rabarbarowa
Rabarbar umyć, przekroić wzdłuż i pociąć na kawałki. Włożyć do garnka, zalać 2 szklankami wody. Gotować na niedużym ogniu, aż zacznie się rozpadać.

Do garnka dodać cukier, cukier waniliowy oraz wiśnie. Gotować 10 minut. Zwiększyć ogień.

Mąkę rozpuścić w niedużej ilości zimnej wody, wlać powoli, cały czas mieszając do zupy, aby lekko zgęstniała.