gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa rabarbarowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa bardzo dobrze smakuje zimna...

Zupa rabarbarowa

Składniki:

Zupa rabarbarowa

 

  • 700 gram rabarbaru,
  • 2 opakowania cukru wanilinowego,
  • 8 łyżek cukru,
  • szczypta soli,
  • 200 ml śmietanki 12%
  • 3 łyżki mąki
  • opakowanie makaronu

Sposób przygotowania:

Zupa rabarbarowa
Do garnka wlewamy 3 litry wody i zagotowujemy. Rabarbar myjemy, a następnie kroimy w kawałki ok. 2 cm i dodajemy do wody. Do wody wsypujemy również cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Gotujemy, aż rabarbar będzie miękki. Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do gotującego się wywaru rabarbarowego. Zagotowujemy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Zupę podajemy z makaronem.

Tagi:

makaron