Zupa rybna z pomidorem i koperkiem

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pomidory pokroić w cząstki. Rybe na małe kawałeczki. Zagotować rosół, dodać

Zupa rybna z pomidorem i koperkiem

Składniki:

Zupa rybna z pomidorem i koperkiem

 

  • 3 średnie pomidory
  • 750 g filetów ryb słodkowodnych
  • 6 szkl rosołu drobiowego
  • 2 łyżki suszonego koperku i trochę swieżego do przybrania
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa rybna z pomidorem i koperkiem
Pomidory pokroić w cząstki. Rybe na małe kawałeczki. Zagotować rosół, dodać rybę i gotować 6 minut. Zebrać szum z powierzchni rosołu i dodać pomidory, koper, sól i pieprz do smaku. Gotować na małym ogniu jeszcze chwilę aż ryba będzie ugotowana ale się nie rozpadnie. Podawać w wazie lub osobnych miseczkach. Przybrać świeżym koperkiem.