Sposób przygotowania:
Zupa rybna z pulpetami.
Obieramy , myjemy warzywa. Jedna marchewke i pietruszke trzemy na tarce o grubych oczkach , druga gotujemy w calosci . Dodajemy cebule pokrojona w kostke.Warzywa zalewamy 2 litrami wody , solimy do smaku , gotujemy .Dodajemy filety ryb pokrojone na mniejsze kawalki i gotujemy 30 minut.Gdy ryby sa miekkie , wyciagamy i 1 marchewke . Ryby siekamy drobniutko , ugotowana marchewke trzemy na tarce na drobnych oczkach. Do ryby i marchewki dodajemy 2 jajka , kasze manne i bulke tarta, doprawiamy sola i pieprzem.Wyrabiamy mase rybna . Wywar miksujemy . Z masy formujemy wigotnymi dlonmi pulpeciki. Pulpety wkladamy do zmiksowanego wywaru i gotujemy az wyplyna na powierzchnie.Podajemy zupe z pulpetami , posypujac posiekanym koperkiem.
wedith1
eli_555