madzialena19

madzialena19

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Zupa rybna z pulpetami.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 16

Bardzo zdrowa zupa na obiad, zawiera duzo wapnia.

Zupa rybna z pulpetami.

Składniki:

Zupa rybna z pulpetami.

 

  • pół kg filetow z dorsza
  • pół kg filetow z mintaja
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 3-4 cebule
  • 3 listki laurowe
  • pieprz cytrynowy
  • 3 lyzki kaszy manny , 1 lyzka bulki tartej
  • galka muszkatolowa
  • sol. koperek

Sposób przygotowania:

Zupa rybna z pulpetami.
Obieramy , myjemy warzywa. Jedna marchewke i pietruszke trzemy na tarce o grubych oczkach , druga gotujemy w calosci . Dodajemy cebule pokrojona w kostke.Warzywa zalewamy 2 litrami wody , solimy do smaku , gotujemy .Dodajemy filety ryb pokrojone na mniejsze kawalki i gotujemy 30 minut.Gdy ryby sa miekkie , wyciagamy i 1 marchewke . Ryby siekamy drobniutko , ugotowana marchewke trzemy na tarce na drobnych oczkach. Do ryby i marchewki dodajemy 2 jajka , kasze manne i bulke tarta, doprawiamy sola i pieprzem.Wyrabiamy mase rybna . Wywar miksujemy . Z masy formujemy wigotnymi dlonmi pulpeciki. Pulpety wkladamy do zmiksowanego wywaru i gotujemy az wyplyna na powierzchnie.Podajemy zupe z pulpetami , posypujac posiekanym koperkiem.