Sposób przygotowania:
Zupa rybna z ryżemETAP 1:
W garnku rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę oraz drobno posiekany szczypiorek. Smażyć do zeszklenia.
Następnie dodać marchewki i pietruszkę pokrojone w drobną kostkę. Imbir obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o małych oczkach i wrzucić do garnka.
Na końcu dodać sok z limonki i smażyć około 5 min.
ETAP 2:
Zalać wszystko gorącą wodą w ilości ok. 1,5 litra i doprowadzić do wrzenia. Dodać zielony groszek.
Filet z dorsza umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i wrzucić do zupy.
Przyprawić sosem sojowym, papryką słodką mieloną, cukrem, solą oraz pieprzem i gotować jeszcze 5-7 min.
ETAP 3:
Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Do miseczki wyłożyć ryż i zalać zupą.
P.S. Najlepszy będzie ryż jaśminowy.