lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zupa rybna z nototeni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Proszę o to ona Zupa rybna . Pyszna rozgrzewająca z nutą imbiru. Dla każdego , dzieci też mogą zjeść , będzie im smakować .

Zupa rybna z nototeni

Składniki:

Zupa rybna z nototeni

 

 

  • seler 100 gram

 

  • pietruszka 100 gram

 

 

 

  • imbir świeży kawałeczek z 2 cm

 

 

 

 

  • kostka warzywna drobiowa 2 szt

 

  • słodka czerwona papryka 2 łyżeczki

 

Sposób przygotowania:

Zupa rybna z nototeni
Wywar rybny: 1. Gotujemy warzywa ( marchew, pietruszka ,seler czosnek imbir )z kotką warzywną i przyprawami ( ziele angielskie,liść laurowy pieprz biały ) . 2. Kiedy się ugotują ( 40 minut) wyjmujemy i miksujemy blenderem i wkładamy do naszego wywaru warzywnego . 3. Dodajemy rybę i gotujemy z pół godziny . 4. Dodajemy kaszę manną paprykę czerwoną i doprawiamy na sam koniec sokiem z cytryny . 5. Ryba nabrała lekko ostrego smaku z fajną nuta smakową .