iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Lekka zupka rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Lekka zupka rybna na święta i na co dzień

Lekka zupka rybna

Składniki:

Lekka zupka rybna

 

 

Sposób przygotowania:

Lekka zupka rybna
Ryby w tym wypadku okonie średniej wielkości myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności ,skrobiemy z łusek. Myjemy. Wkładamy do garnka z woda liściem laurowym i kulkami pieprzu . Gotujemy ok 20 min do miękkości ryb. Gdy ryby są miękkie wyciągamy je z wywaru . Przelewamy wywar przez siko lub gazę ,żeby pozbyć się drobinek ryb ,ości itd. Do wywaru dodajemy przyprawę uniwersalną i pokrojone warzywa .Dosypujemy ryż dziki Gotujemy do miękkości warzyw . Ryby obieramy .Pod koniec gotowania kawałki ryby wkładamy do zupy i doprawiamy białym pieprzem . Zupę ozdabiamy natką pietruszki.Podajemy gorącą