Sposób przygotowania:
Pikantna zupa rybna z ryb mieszanych
Do garnka włożyć głowy i ogony ryb, dodać 1 łyżeczkę soli, ziele angielskie i liście laurowe i gotować około 15 minut. Następnie włożyć dzwonka różnych ryb, czyli łososia, szczupaka, okonia i gotować 10 minut. W głębokiej patelni rozgrzać oliwę, dodać przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, oraz mieszankę warzyw i plastry kartofli, doprawić 1 łyżką przyprawy bałkańskiej 1 łyżkę czerwonej papryki i podsmażyć 4 minuty cały czas mieszając. Następnie wlać odcedzony wywar rybny, możemy dodać bulionetkę warzywną, dołożyć kawałki ugotowanych ryb bez ości i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut. Gdy warzywa będą miękkie można zagęścić zupę łyżeczką mąki kukurydzianej z niewielką ilością wody, albo niewielką ilością gotowej zasmażki. Zupę rozlać do miseczek, na wierzchu ułożyć kawałki gotowanego łososia i udekorować natką pietruszki.