Sposób przygotowania:
Zupa rybna z łososia i czerwonej fasoliZamarynować dzwonka łososia marynatą z oliwy, czosnku przeciśniętym przez praskę, ziołową solą morską i ognistą mieszanka przypraw, a następnie grillować go na patelni grillowej. Na tą samą patelnię wrzucić pokrojone w piórka cebule, kartofle pokrojone w słupki i marchew w plastry, doprawić ewentualnie ziołową solą morską, chwilkę podsmażyć i wlać ok. 750 ml wrzątku. Dodać ziele angielskie, liście laurowe i gotować około 15 minut. Następnie rozdrobnić łososia na mniejsze kawałki, skórę usunąć i wraz z fasolą dodać do zupy. Chwilkę gotować. Zagęścić zupę łyżeczką semoliny z niewielką ilością wody. Zupę rozlać do miseczek, na wierzchu ułożyć kawałki łososia i udekorować natką pietruszki.
Polecamy przepis na Zupę z dorsza i jarzyn >>>
msewka