misiol

misiol

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Zupa rybna z zieleniną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Umytą cytrynę kroimy w plastry (ze skórką) i razem z liściem laurowym oraz szafranem wkładamy do 1 l wody.

Zupa rybna z zieleniną

Składniki:

Zupa rybna z zieleniną

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa rybna z zieleniną
Gotujemy przez 5 min., po czym dodajemy pokrojoną w plastry rybę i trzymamy na małym ogniu, uważając by ryba się nie rozgotowała. Gdy jest gotowa, wyjmujemy ją ostrożnie i wykładamy na półmisek. Do wywaru dodajemy mieszaninę mąki, twarożku i jogurtu. Na koniec dodajemy do zupy drobno posiekany szczaw i koper oraz wkładamy do niej z powrotem rybę.