Sposób przygotowania:
Zupa ryżowa na rosole
Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka, wlać pół litra wody i doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem i gotować, aż warzywa lekko zmiękną.
Wlać rosół z kury i ponownie doprowadzić do wrzenia. Ryż bardzo starannie opłukać, wsypać do wrzącej zupy i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa i ryż będą miękkie.
Jeśli to konieczne ponownie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę podawać posypaną posiekaną natką pietruszki.
Wlać rosół z kury i ponownie doprowadzić do wrzenia. Ryż bardzo starannie opłukać, wsypać do wrzącej zupy i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa i ryż będą miękkie.
Jeśli to konieczne ponownie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę podawać posypaną posiekaną natką pietruszki.