Sposób przygotowania:
Zupa Wan-Tan
Z składników ugotować rosół. Zrobić wantany: mąkę ryżową zalać 150 ml gorącej wody i odstawić na 20 min. Po tym czasie dodać mąkę pszenną, sól i ewentualnie wodę. Wyrobić ciasto pierogowe. Odstawić na 30 min. W tym czasie mięso z kurczaka pomielić dodać siekanego szczypiorku, mąkę ziemniaczaną i przyprawy. Ciasto rozwałkować na bardzo cieńko (do przezroczystości). Wycinać kwadraty 12 x 12 cm. Z farszu formować kulki kłaść na środku kwadratów. Boki zawiłamy ku górze i ciasto skręcamy u nasady kulki. Tak że powstaje sakiewka albo woreczek. Wan-tany krótko gotujemy w rosole. Podajemy na talerzu wraz z zupą. Posypujemy odrobiną szczypiorku.
luna
elzbieta8960
marietta
kasik12
misia53
wedith1
Chupnięta
montajka
Ale pani sugestia też jest poprawna bo sprawdzałam.
Chupnięta
Kochana , żadna Pani proszę do mnie pisać Chupi :)
Haha ja też mieszkam za granicą , u mnie w sklepach z chińską i koreańską żywnością zawsze kupuję gotowe ciasto 11cm x 11cm na wontony , na ich opakowaniach jest zawsze razem , w chińskich restauracjach również , ale faktycznie sprawdziłam link i chyba w Niemczech piszą osobno - a sprzedają tam gotowe ciasto też ?Pozdrawiam
montajka
Kao