Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zupa ryżowa na rosole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybka ryżowa zupa na rosole

Zupa ryżowa na rosole Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ryżowa na rosole

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ryżowa na rosole
Do garnka wlewamy około 2 szklanki wody i łyżeczkę soli - zagotować, dodać ryż i ugotować go na sypko. Wywar zagotować, następnie wyciągnąć włoszczyznę i pokroić w kosteczkę. Warzywka wracają do wywaru, następnie dodajemy ugotowany ryż i doprowadzamy do zagotowania, Podajemy tuż po przygotowaniu
Zupa ryżowa na rosole
wodę zagotować z solą wsypać około 100g ryżu
Zupa ryżowa na rosole
ryż gotujemy na sypko - można ugotować w woreczku
Zupa ryżowa na rosole
wywar rosołowy doprowadzamy do zagotowania
Zupa ryżowa na rosole
włoszczyznę wyciągamy i kroimy w kosteczkę

Tagi:

ryż