Sposób przygotowania:
Zupa ryżowa wg Babcigramolki :
Porcję rosołową , obrane warzywa , przyprawy zalać zimną wodą . Doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć gaz i gotować na wolnym ogniu ok. 45 minut. Wyjąć porcję rosołową i warzywa . Przecedzić . Wsypać ryż i gotować 30 minut . Doprawić maggi . Podawać posypaną koperkiem lub pokrojoną natką pietruszki .
Obrać mięso od kości i zamrozić do wykorzystania na zupę lub krokiety . Warzywa użyć do sałatki . Zamiast gotować wywar można zupę zrobić na pozostałym z poprzedniego dnia rosole .
Moja uwaga. Proponuję gotować zupę ryżową na bieżąco bo jeśli postoi to ryż napuchnie i zupa może się zrobić za gęsta .
Obrać mięso od kości i zamrozić do wykorzystania na zupę lub krokiety . Warzywa użyć do sałatki . Zamiast gotować wywar można zupę zrobić na pozostałym z poprzedniego dnia rosole .
Moja uwaga. Proponuję gotować zupę ryżową na bieżąco bo jeśli postoi to ryż napuchnie i zupa może się zrobić za gęsta .
dusia30